Violin April

Hej alla föräldrar! Under april månad har vi fokuserat på utvecklingssamtalen. Snart är alla samtal klara, så ni som önskar ha utv. samtal skriver upp er på listan i hallen snarast!

Barnen är dagligen utomhus och leker i parken, vi kommer även variera mellan fler olika parker där barnen får leka och samtidigt träna på grovmotoriken. Solensgrupp har fortsatt träna till sommaravslutningen, de sjunger och dansar till musik med enklare koreografi.


Montessoriarbetspass:

Montessoripassen börjar som vanligt kl. 9.00 och vi fortsätter arbeta med språk och matematik. På måndagar går vi till skogen och har naturvetenskap. Att vistas och leka i skogen är också bra träning för grovmotoriken och vi fångar upp barnens intressen. Solensgrupp har fortsatt träna på bokstäver och siffror samt utmanats med sensoriska – och praktiska övningar. Jordensgrupp har vi delat in i smågrupper, dels för att barnen får bättre koncentrationsförmåga men också för att kunna arbeta både med praktiskt och med sensoriska övningar utifrån deras nivåer.


Kommande månad:

Under maj månad kommer vi fira Förskolans dag (17/5), där samtliga förskolor i hela landet uppmärksammar förskolan och alla pedagoger som har en viktig roll för barns lärande. Förskolans uppdrag: ”Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska erbjuda barnen en god pedagogisk verksamhet, där omsorg, fostran och lärande bildar en helhet.” (Lpfö 98, rev 2016) Vi har planerat att denna dag vara utomhus och grilla korv och springa ”Bamseloppet.” Det innebär att barnen får springa en rolig hinderbana och sedan i mål får ALLA barn en varsin medalj och ett diplom. Sedan kommer vi också ha sommaravslutning där Ni föräldrar är hjärtligt välkomna (21/5) kl.14.00–16.00. De största barnen kommer visa sin avslutningsshow och sjunga.


Viktiga datum:

*1/5 stängt Första maj

*10/5 stängt Kristihimmelfärdsdag

*21/5 Sommaravslutning, ni föräldrar är välkomna kl. 14.00–16.00

*1/6 stängt Planeringsdag

*6/6 stängt Sveriges nationaldag


Med vänliga hälsningar Violinens pedagoger/

Daniela, Linnea, Louise, Kinga, Simon. A och Simon. H

1 view0 comments

Recent Posts

See All

Violinen Januari

Hej alla föräldrar! Vi välkomnar er nya så som gamla föräldrar tillbaka till oss här på violinen till en ny termin. Hoppas att ni och barnen har haft en trevlig jul och nyår under ledigheten. Barnen h

Grevgatan 42, 114 53 Stockholm

info@pyramidenmontessori.com

08 666 03 55 /  070 885 98 14
Vi följer Sthlm Kommuns riktlinjer för öppettider

Just nu har vi öppet: 07:30-17:30

© 2018 av Montessoriförskolan Baby Pyramiden