Violinen Januari

Hej alla föräldrar!

Vi välkomnar er nya så som gamla föräldrar tillbaka till oss här på violinen till en ny termin. Hoppas att ni och barnen har haft en trevlig jul och nyår under ledigheten. Barnen har varit glada att få komma tillbaka till Gitarren och fått träffa sina kamrater och lärare igen och har haft mycket att berätta om under deras ledighet.

Vi har fått lite nytt tillskott till gruppen. Sophia flyttar upp till vår grupp från violinen grön och två utomstående pojkar har börjat i gruppen. Som alltid med nya barn så har vi satt fokus på att få skola in dem med resten av gruppen till att börja med, och hoppas att dem ska trivas tillsammans med oss och barnen. Det har även tillkommit ny personal: Vi välkomnar Kinga och Louise till förstärkning. Kinga har ni nog träffat vid det här laget då hon började hos oss vid terminstarten. Louise börjar hos oss i början på februari!

Montessoriarbetspass:

Vi har lite försiktigt kommit in i Montessoriarbetspassen och koncentratonen för att ta hänsyn till de nya barnen som skolats in nyligen. De har visat stort intresse för materialet tillsammans med sina nya arbetskamrater.

Vi försätter vara indelade i två grupper där stora Solens barn är i olika språkliga och matematiska utvecklingsprocesser som skiljer sig en liten aning från de lite yngre barnen där det blandas sensoriska och matematiska begrepp. Vi har tänkt på att varje barn befinner sig i olika stadier av utvecklingen, och detta följer och belyser vi för att på bästa sätt stödja och utveckla barnet till att nå sin högsta potential.

Den här första månaden på året har vi haft olika Montessori-språklekar för att barnen ska lära sig de nya bokstäverna, nu har vi extra tränat på J, K och L. Varje bokstav har sin egen bok med rolig text och bilder som en pedagog läser med hjälp av barnen. Vi tränar med sandpappersbokstäver där man spårar varje bokstav med fingrarna. Sedan tar barnen en bricka med ris på och spårar i riset. Vi läser sagor och sjunger sånger för de som är intresserade.

Matematik tränas på olika sätt så som att anknyta antal med siffran eller försöka känna igen siffran samt skriva den. Barnen har gjort olika övningar med siffran 8 i fokus.

Sensoriska övningar bjöd på färgcylindrar där barnen kunde träna formerna, dimensioner och matematik.

Barnen har fått hjälpa till och inreda våra nya rum: musikrummet och vatten/lek rummet. De är barnens favoriter och används flitigt under hela dagen. Favoriten är risleken där vi färgat vanlig ris med hushållsfärger.


Viktiga datum och information i februari

  • Måndag 5/2 Föräldramöte 17:30 – 18:30

  • 13/2 Fettisdagen

  • 14/2 Vi firar ”alla hjärtansdag”

  • 19/2 Apt-möte, vi stänger 16:00!

Kolla gärna på dörren och anslagstavlan vid vår ingång (stora barnens avdelning) för annan information som är viktig här på Gitarren, som exempel: regler vid sjukdom och pulkaåkning, taxavgift och matschema. Hinner ni inte prata med oss personal så har vi även ett kalendarium vi skriver kortfattat om dagsaktiviteter.

Vänliga hälsningar från oss pedagoger

4 views0 comments

Recent Posts

See All

Violin April

Hej alla föräldrar! Under april månad har vi fokuserat på utvecklingssamtalen. Snart är alla samtal klara, så ni som önskar ha utv. samtal skriver upp er på listan i hallen snarast! Barnen är dagligen

Grevgatan 42, 114 53 Stockholm

info@pyramidenmontessori.com

08 666 03 55 /  070 885 98 14
Vi följer Sthlm Kommuns riktlinjer för öppettider

Just nu har vi öppet: 07:30-17:30

© 2018 av Montessoriförskolan Baby Pyramiden